Hogyan él, és hogyan látja a Johnny's Entertainment becses felfedezettjeit egy szegény magyar egyetemista, avagy hétköznapok és fangörlködés ezerrel. (Igen, én támogatom a "Népesítsük be a Földet a JE-tagok utódaival!" - mozgalmat... :D )

Utolsó kommentek

  • Szecuna: Osztom a véleményed, Rui forever(L):P Az én véle... (2010.11.04. 20:35) Hana Yori Dango 2
  • Kaze: @Niyami: Szia! Ha írsz nekem egy mélt a kazenoki... (2009.12.01. 17:21) Boys Love
  • Niyami: szia, naagyon nagyon meg szeretném nézni ezt a d... (2009.12.01. 17:11) Boys Love
  • Kaze: @Írisz-chan: Küldtem levelet, remélem megkapod. (2009.06.25. 06:32) Boys Love
  • Írisz-chan: Szia! Én nem vagyok túlságosan otthon a letöltés... (2009.06.18. 20:11) Boys Love
  • Utolsó 20

Látogatók

Honnan látogattak?

free counters

Tanuljunk japánul!

Csak YamaPi-stílusban: minden napra egy új kifejezés. Hajrá! :)

Kurosagi

Hana Yori Dango 2

2007.12.02. 18:38 | Kaze | 17 komment

Hát rögtön, első kritikámban meg kell cáfolnom saját magam: a japánok IGENIS tudnak -néha- undorítóan nyálas és sablonos, már-már halivúdot idéző filmeket gyártani! (Most, hogy már több doramát is végignéztem, egyre inkább rá kell jönnöm, hogy a nekem teremtett műfaj mégiscsak az egyestés film. De attól még tetszenek ezek is, szórakozásra, kikapcsolódásra kitűnőek, egyszerűen csak nincs sok mondanivalójuk, nem adnak semmi szellemi mannát.)
A történetet most nem részletezném, aki nem tudná miről van szó, az olvassa el itt a sztorit.
Szóval szerintem az egészet Hanazawa Rui karaktere (ill. megszemélyesítője, Oguri Shun) viszi el a hátán.
Igen, ő itt mellettem Rui. Az egyetlen valamirevaló karakter az egész sorozatban. [Jajj, hogy sajnáltam szegényt, mindig melléfog a szerelemben... ( T_T) ] Egyszerűen imádom az ilyen titokzatos szereplőket: mindig ott vannak, ahhol és amikor épp kellenek, soha nem mondanak egy mukkal sem többet, mint amennyi szükséges, és folyton igyekeznek megőrizni hidegvérüket, ami miatt lelketlennek, érzelemmentesnek tűnnek. A HYD2 nézése közben pont emiatt vedlettem át visongó fangirl-lé: Rui összes megnyilvánulására egyszerűen csak sóhajtozni voltam képes ("MIÉRT NEM SZALADGÁLNAK ILYEN EMBEREK MAGYARORSZÁGON???"), csak úgy röpködtek a "Jajjj, de édi, mikor mosolyog!", "Jajjj, de kawaii ez az ásítás!" és "Atyaég, milyen jól áll neki ez a sál!" felkiáltások, amivel szerencsétlen húgomat -akit erőnek erejével kényszerítettem eme dorama végigkínlódására- teljesen az őrületbe kergettem. Imádom Ruit, na.
A másik, amiről mindenképp pozitív a véleményem, az a zene. A "Tsukushi" névre keresztelt keserédes melódia (HYD1 OST, 09-es track) hallatán mindig végigfutott a hátom a hideg (ez akkor szokott történni velem, ha valami nagyon tetszik).
Hallgassátok meg, egyszerűen meseszép szerintem!




Ugye, milyen szép? Akárhányszor meghallom, Rui jut eszembe róla. (Tudom, menthetetlen vagyok... (#^_^#)  )

És akkor térjünk rá a negatív dolgokra. Hogy én mennyire nem bírtam Domyojit és Tsukushit! Előbbit arroganciája és töketlensége miatt, utóbbit meg a semmilyensége miatt.  Hiába volt drasztikus a jellembéli fejlődése, engem még ez sem tudott meggyőzni arról, hogy Tsukasa jó ember. Persze, az egyéniségét vesztette volna el, ha teljesen "megjavul" a végére, ezt nem kockáztathatták meg az alkotók, de ezzel csak azt érték el, hogy a főhősnek gyakorlatilag nem tudtam szurkolni. És ha én egyszer nem tudok azonosulni vele, szorítani érte, akkor megette a fene az egészet.
Tskushiban meg az nem tetszett, hogy nem értettem, mi az, ami miatt az összes fiú végig ajnározza a sorozatban, nem találtam semmi olyan tulajdonságot benne, amivel kiérdemelte volna mindezt. Rui szerelmét meg végképp nem értem, hogy hogyan volt képes elnyerni. Persze, lehetne most erre mondani, hogy micsoda igazságérzet, meg bátorság, meg miegymás volt benne, de szerintem teljesen átlagosan viselkedett. Ennyi bennem is van, mégsem fut utánam egyetlen árva Hanazava Rui sem. Sajnos. Hüppp...  (._. )
Aztán a történet, na az valami esznéletlenül gagyira sikeredett a végére. Az amnéziás résznél, már a fejemet fogtam (még jó, hogy legalább Oguri Shunban lehetett kicsit gyönyörködni), mondván "mi ez, valami brazil szappanopera???".
Egy szó, mint száz, nem egy kiemelkedő darab történetvezetés és mondanivaló szempontjából, de Hanazawa Rui karaktere miatt azt hiszem legalább egyszer (fangirl-öknek jóóóóó sokszor) érdemes megnézni. Könnyed kikapcsolódás gyanánt egy-egy fárasztó nap után tökéletes választás.

Végezetül néhány screenshot a 2. évadból:


A bejegyzés trackback címe:

https://modernjapan.blog.hu/api/trackback/id/tr65249900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_Rena 2008.03.14. 17:49:28

szia! gondoltam szólok, hogy nagyonis egyetértek veled hanazawa rui téren :-) a második évadról pedig nekem is tökéletesen ez a véleményem... az elsőt imádtam, de a második kissé el lett szúrva (hát igen, az amnéziás-eset nem kellett volna... nagyon nem :-( ) azt én is csak egyszer néztem végig, az első évadot meg... hát jó sokszor #^_^# zenéjében nekem otsuka ai:planetarium-ja jött be, sztem nagyon ott van :-)

Kaze 2008.03.15. 21:54:57

Szia!
Köszönöm szépen a hozzászólásod, örülök, hogy más is ugyanígy vélekedik a HYD2-ről, mint én.
Én mondjuk ezt a második évadot is megnéztem már 2x, de csak és kizárólag Rui miatt. Szerintem Ogurinek ez a szerep állt eddig a legjobban (legalábbis azok közül, amiket én eddig láttam), sajnálom, hogy saját bevallása szerint a valóságban szöges ellentéte Ruinak, ráadásul kifejezetten utálta a karakterét, mert szerinte nincs a vikágon még egy ilyen jó ember. (Hehhe, nekem meg pont ezért tetszik.. :D)
Mindegy, attól én még el tudnám viselni, ha néhány Hanazawa Rui itt döngetné az ajtómat... :D
És persze alig várom a filmet! (Már nem sok van hátra!)

Hajrá, RUI!!!!

Katsumi 2008.06.19. 13:36:31

Hát... én még nem láttam a HYD2-t, de nekem igenis szimpatikus volt Tsukasa, emiatt a dorama miatt lettem Matsumoto Jun fan. Bár az is igaz, hogy a Hana-kimi miatt néztem meg ezt a sorozatot, úgyértve h Oguri shun miatt, aki iszonyat jól néz ki a Hana-Kimiben. Pedig nekem a kedvenc karakterem a Nakatsut játszó Ikuta Toma volt, nálam vetekedett Shun mellett az első helyért. De most már hárman vannak, mert csatlakozott hozzájuk Matsumoto Jun, sztem iszonyat helyes, bár itt azért nem a leghelyesebb, de imádnivaló. Láttátok már az Arashi - One love című klippjét? Az Arashi együttes tagja Jun, és sztem iszonyat jól néz ki, meg nagyon szép a szám is. Ne hagyjátok ki, ha még nem láttátok.

Egy Jun fan.

Sunflower 2008.06.28. 22:56:08

Hát, LOL! :D véletlenül tévedtem ide, épp a HYD movie-jára kerestem rá (MA jelent meg!!!). Sajna a család már alszik, így nem tudtam felröhögni az írásodon, pedig igény az lett volna rá... :D a zene jó, Tsukushi karaktere pedig tényleg nem különleges. Inkább a lúzer szót használnám, ő az, akit bárki bármikor át tud verni, lásd Sakurako, Tsukasa menyasszonya, meg a sánta csaj a második évadból. De ettől még eszméletlen jól játszotta a kiscsaj, fiatal, mégis olyan helyes arcjátéka volt, hogy néhol behaltam rajta :D és igen, Hanazawarui-t is szeretjük, de a nagy kedvenc MatsuJun és Domiyouji! Ekkora bunkó embert, még a föld nem hordott a hátán, kivéve persze Yuki Eiri-t. :D én is itt szerettem meg MJ-t, s abból látszik mennyire jó színész, hogy a kimi wa petto-ban pl szöges ellentéte Domiyouji-nak.
A kisregény után, már csak a Gokusen-t ajánlanám figyelmetekbe, ha méág nem láttátok (amit kétlek, mivel nagy fanoknak tűntök :D). MatsuJun és Oguri ismét együtt. :D bár ennek az elején még nem volt megcsináltatva Matsu fogsora... -_-" azért a történet aranyos, Őket pedig tovább lehet imádni! :)
Szép napot Mkinek, és Kaze, ha egyszer túl sok Hanazawarui kopogtatna az ajtódon, kérlek küldj át néhányat! :D

Katsumi 2008.08.08. 10:43:02

Sziasztok!

Újból ide tévedtem xD
Már láttam a HYD2-t, bár az már több mint 1,5 hónapja volt. És nekem az is nagyon bejött. Rosszul is aludtam tőle, mert annyira megérintett, azok az érzelmek amiket átadtak, komolyan hetekig nem birtam aludni rendesen, volt olyan éjszaka mikor sírva ébredtem fel. Ez halál komolyan mondom. A Gokusenen és a Kimi wa petto-n is túl vagyok, mindkettő nagyon tetszett, bár vannak dolgok amik egy kicsit nem tetszettek, mondjuk a kimi wa petto ban a főszereplő csaj(inkább nő), a falra tudtam mászni tőle, a Gokusenben meg Oguri Shunnak a haja, de szerencsére a spec.-ben már királyul néz ki:D

Zsi · http://zsizizi.freeblog.hu 2008.08.11. 16:21:18

Mikor először olvastalak, még csak az animét láttam és nem értettem, mit eszel Rui-n.
A film nagy előnye, hogy legalább mindenki tudja, mit akar (a falat kapartam, mikor az animében Domyoji laposra vereti magát és Makino nagy kerek szemekkel csodálkozik rá, hogy lehet, hogy a fiú szereti...). Igazad van, a filmben Rui sokkal szimpatikusabb, mint az animében, de nekem mindenhol Domyoji volt a kedvenc! :D
Ja, és az amnéziás részt azért tették bele szerintem, mert különben a síelős kimaradt volna és azért kár lett volna! Mármint az animében Domyoji sokkal többször menti meg Makinot, mint a filmben és ezért kár, hogy kivágták meg megkavarták a sorrendet :(
Lényeg a lényeg, nagyon király a film változat is! :D

Salmina 2008.08.24. 16:11:13

szia! Tusom, nem először járok erre, de hát marha lusta vagyok gépelni, no meg ha elkezdem az nagyon súlyos, főleg, ha imádott valamimről beszélek. Ami HYD-t illeti, nekem nincs bajom vele, bár tény az egészben Riu a legjobb, én a mangában is csipáztam a palit, de itt még jobban. :) Ami meg a főszereplőket illeti, Tsukushi-val semmi gond, Tsukasa, imádom Jun-t meg minden, de őt az összes eddigi doramában amit láttam, csak a Kimi wa Petoban bírtam elviselni, igaz ez se rossz, ám ott mégis olyan aranyos (kutyaként). Bár elvileg a Gokusenben is jó, de be vallom kétszer kezdtem el és csak (asszem) 4. részig bírtam. Pedig ha kétszer kezdek valamit, csak azért is végig szenvedem, még ha utálom is. No ez az a kivétel amit nem. Szal eme mű sorsa az, hogy megvárom míg magyarul meglesz az összes égetett és végigszenvedem. Addig meg ott van a Kettő és a Három, bár már dönteni kéne, hogy melyik a kedvencem?! Sajna túl nehéz a döntés. Mind a kettő olyan édes.
No a HYD vissza térve, alapvetően nem rossz, van ennél rosszabb is, bár az film, meg musical (JE-s srácokkal, csak az első egy óra élvezhető meg a második feléből úgy 5 perc) no szal ezzel semmi gond, és én Riu mellé még azért oda tenném Nishikado Sojiro, sajnálom, de a kettőbe nekem Ő is belopta magát a szívemben.
Bocs, nem kell elolvasnod, de ezt muszáj volt kiadnom magamból, sajna a nővérem nem igazán rajong, a Dorama fankodásomnál. Nem szereti, ha ezekről dumálok (ő inkább anime párti). No ennyi

Kaze 2008.08.24. 16:55:51

Csak nyugodtan, szeretem, ha kommentelik az írásaimat, még ha nem is értenek velem mindenben egyet.

Félre ne érts, nekem sincs igazán bajom a HYD-val, mert alapvetően tetszett a sztori, csak voltak benne olyan momentumok (ezeket fent kirészleteztem), amik miatt nálam nem tudott bekerülni a top3-ba, pedig az alapsztori és a szereposztás alapján lazán bekerülhetett volna. De szerintem kicsit elrontották. Ennyi. Egyébként meg, mint ahogyan írtam is, ajánlom mindenkinek, mert jó szórakozás, csak ne legyenek senkinek nagy elvárásai a filmmel kapcsolatban, mert esetleg koppanhat.

Persze, igazad van, sokkal rosszabbak is vannak. Sokkal-sokkal-sokkal rosszabbak.

A Gokusenről csak annyit, hgy nekem az is tetszett (mondjuk MatsuJun nem tartozik a kedvenceim közé, max. ha tágabb értelemben vesszük a kedvenceket), mert szerintem nagyon aranyos, és van némi mondanivalója is. Habár eléggé japánra sikeredett a humora, ami miatt sok európainak nem jön be. Viszont az, hogy már a 3. szériát csinálják belőle, elég gáz. Főleg, mert mind teljesen ugyanolyan, csak az éppen aktuális bishik mások benne. (Ilyen téren egyébként a 2. évad tetszett leginkább, azért a Jin&Kame&Teppei&Hayami kombó nem volt semmi. Lehetett ám nyálat csorgatni közben, annyi szent! :D) És épp most nézem a 3. évadot. Tetszik, tetszik, nem mondom, de azért már elég unalmas, ugyanazt végignézni harmadjára. Egy szó, mint száz, nálam ez sem fog bekerülni a Hall of Flame-be.

Na nekem a húgom sikítófrászt tud kapni az animéktől, azokból eddig egyet sem tudtam vele megnézetni (pedig én nagy animés vagyok, szóval elég jókat ajánlottam neki), a doramákból pedig csak azt hajlandó, amikben MatsJun van, mert ő az egyedüli kedvence. Habár mostanában már mintha kezdene neki bejönni Yamapi is, aminek én felettébb örülök. :D

ewyx 2008.10.17. 16:27:36

Hali, csak annyit tennék hozzá, hogy tényleg sokan kihagytak volna néhány részt a 2. évadból, főleg az amnéziás sztorit, de nem mintha annyira védelemre szorulva, de a mangából vetták az ötletet, abban is benne volt. Mondjuk ott nem így oldották meg pont, de a lényeg ugyanaz volt nagyjából...

myrte 2008.11.19. 00:39:12

Sziasztok!
Nekem tetszett mind a két évad, a hibák ellenére. Láttam a movie változatot (ha jól tudom dec. 19-én jön ki a dvd, addig cam változat), s ott már tényleg sok volt 1-2 dolog.
Az animének meg még nem néztem utána, de ha meguntam a dorama lázt, megint jön az anime-addiction :D
anime-drama.blogspot.com/2008/11/jmovie-hana-yori-danga-final-movie-free.html
felirat:
www.crunchyroll.com/forumtopic-375198/Download-or-Eng-sub-.html

Kaze 2008.11.19. 01:22:19

Haha, pl. a medvés dolog, ugye? Na ha valami, az tényleg kimaradhatott volna a movie-ból...

Az animét én nem láttam, mert nem jött be a rajzolása, mangázni meg csak nagyon ritkán szoktam, szóval nekem maradt a film.

De nem győzöm hangsúlyozni, hogy nekem is tetszett, csak ezek miatt a hülye, apró hibái miatt nem került be a sorozat (a movie meg végképp) a kedvencek közé.

Macika 2008.12.01. 21:52:22

na már ide is írok:
szóval a HYD2-ben a legjobb dolog Hanazawa Rui:) Ha ha kiszedjük belőle Makinot meg a bongyori hajút, akkor minden szép és minden jó.. na meg persze ha az 1. évad zenéjét átpakolják, akkor minden oké:) Mondjuk én a csaj helyében a cép cőke herceget választottam volna a kőbunkó helyett, na de hát ez én vagyok...

Kaze 2008.12.01. 22:26:16

Én akkor is a szép szőkét választottam volna, ha történetesen ő lett volna a kőbunkó. :)

Egyébként itt igyekezem, hogy végre vmi normális színű legyen ez a narancs, de nem sokkal jobb a helyzet... Azért még próbálkozomo tovább.

Kaze 2008.12.01. 22:44:16

Na hogy tetszik Mackó?! Remélem, így már nem fog kifolyni a szemecskéd! (Különben mivel vadászgatnál nekem mindenféle ínyencséget a nagy gugli-tudásoddal? XD)

Macika 2008.12.02. 09:16:26

igen Macim, így már látok mindent:)
Akartam írni mailt este, csak mindig visszadobta....
nincs tele a postaládád? küldtem volna pár képet meg ilyenek.. meg még azt akartam benne írni h akkor csüt. délután megyek:)

Kaze 2008.12.02. 12:21:56

Nem tudom, mi lehetett a gond, mert kb félig van a postaládám csak. Mindegy. A lényeg, hogy akkor csütörtökön találkozunk.

Egyébként én is gyűjtögettem ám, főleg YamaPi-s cuccokat, mert most YamaPi-lázban égek, de van, amelyikben Jin is benne van, majd odaadom, ha esetleg neked nincs még meg.

És a pendrive-ot majd ne felejtsd már el, köszi! Pussz!

Szecuna 2010.11.04. 20:35:50

Osztom a véleményed, Rui forever(L):P Az én véleményem az, hogy a második évad überelte az elsőt, bár végig még sajnos nem láttam. Minden másban egyetértek veled:D
Címkék: dorama ismertetők
süti beállítások módosítása